28. nov, 2018

I lördags var vi på julmarknad i Brunskog!

Det var mycket folk och kallt, brrr men väldigt mysigt, sådär gott så att man kommer i lite lagom julstämning.

Nybakade lussekatter, glögg och kaffe doftade underbart när man sakta men säkert ringlade sig fram bland glada tomtar med frost i skägget! Ladorna var fulla med vackra hantgjorda ting, brända mandlar, jättegoda bakverk mm samtidigt som de också fungerade perfekt som värmestuga, man är som sagt inte rikigt van vinterkylan än!🙂

14. okt, 2018

Nu har vi varit på kurs som handlar om HSP- high sensitive person-, samt stress och återhämtning.

Mycket intressant om något som har funnits väldigt länge men som också är ganska nytt för många. Jag tänker då på HSP!

Många människor blir behandlade för olika symtom, diagnoser mm med diverse hjälpmedel och då även mediciner som har olika beroendeframkallande substanser och biverkningar.

Skillnaden mellan att vara HSP och ha en diagnos kan ibland vara svår att se/upptäcka då inte många kan eller vet vad HSP är.

Detta är nu något som samhället börjar att uppmärksamma och acceptera och det ska bli intressant att få följa den kunskapens utvecklingen.

 

14. okt, 2018

Lite sent om sider men uppdateringen om resan kommer nu!

Den gick av stapeln som uppgjort.

En trevlig semester som i det stora gick ut på sol och salta bad, små utflykter, den ordinarie trerättersmiddagen på vår favvorestaurang i Torreveija.

Den avslutades med ett besök på den lokala marknaden som har massor av allt, det är trångt, dofterna av olika maträtter som ligger som en nätt hinna runt alla stånden, högljudda spanjorer som vill sälja just sina saker och så förstås prutningen som hör lite grann till innan flyget tog oss glada, nöjda och lite brunare "Björklidare" tillbaka till Sverige!

Längtar redan till nästa år!

😋❤

14. okt, 2018

28 september gick resan till Spanien för studiebesök.

Vi besökte bl.a. ett behandlingshem som var inriktad på tolvstegsmetoden och KBT, Mycket intressant upplägg och goda resultat.

Vi var även i kontakt med en öppen mottagning för att få lära oss mer kring deras arbete.

Efter denna spännande visit har vi fått med oss mycket lärorika erfarenheter som genererar kunskap för vår nuvarande verksamhet och även framtida projekt.

 

 

 

27. apr, 2018

Oh vad roligt snart är det dax för den årliga semesterresan på Älfvik med boende och personal!

Mycket uppskattat förra året så hoppas på det samma i år. Galet kul!!🤪