1. sep, 2020

Då var det dax igen!😀

Har nu påbörjat en utbildning som samtalsterapauet med e-hälsa!

Ska bli jättekul och framförallt intressant och lärorikt, tror det kommer att bli ett väldigt bra komplement till mina tidigare utbildningar och kommande arbetsuppgifter 👍❤.

1. sep, 2020

Det var ett tag sedan jag skrev här i bloggen!

Oj vad tiden går fort, det har hänt en hel del under denna tid både på Björklidens och med oss och världen i övrigt!

Det sistnämnda tänker jag då på Coronaepidemin som så drastiskt dragit över vårt jordklot med en styrka som jag tror få kunde ana!

Vi har själva på olika sätt varit drabbade så av den anledningen har även vårt Björkliden gått på tomgång, det har varit igång men på en låg nivå. 

Summasumarum så är det lite av anlednigen till att det inte varit någon större aktivitet här.

Vi hoppas nu, som så många andra att sakta men säkert få återgå till det normala och det vi är vana med  i vår vardag.

Återskapa efterlängtade rutiner som jag tror de flesta av oss saknar👍....viktiga ingredienser som hjälper till att få våra liv att flyta på lite lättare vilket också mynnar ut i att vi då mår bättre, med andra ord en härlig följdreaktion❤🙂!

Önskar Er en riktigt fin dag och en stor kram 😘 //

Anette

28. nov, 2018

I lördags var vi på julmarknad i Brunskog!

Det var mycket folk och kallt, brrr men väldigt mysigt, sådär gott så att man kommer i lite lagom julstämning.

Nybakade lussekatter, glögg och kaffe doftade underbart när man sakta men säkert ringlade sig fram bland glada tomtar med frost i skägget! Ladorna var fulla med vackra hantgjorda ting, brända mandlar, jättegoda bakverk mm samtidigt som de också fungerade perfekt som värmestuga, man är som sagt inte rikigt van vinterkylan än!🙂

14. okt, 2018

Nu har vi varit på kurs som handlar om HSP- high sensitive person-, samt stress och återhämtning.

Mycket intressant om något som har funnits väldigt länge men som också är ganska nytt för många. Jag tänker då på HSP!

Många människor blir behandlade för olika symtom, diagnoser mm med diverse hjälpmedel och då även mediciner som har olika beroendeframkallande substanser och biverkningar.

Skillnaden mellan att vara HSP och ha en diagnos kan ibland vara svår att se/upptäcka då inte många kan eller vet vad HSP är.

Detta är nu något som samhället börjar att uppmärksamma och acceptera och det ska bli intressant att få följa den kunskapens utvecklingen.

 

14. okt, 2018

Lite sent om sider men uppdateringen om resan kommer nu!

Den gick av stapeln som uppgjort.

En trevlig semester som i det stora gick ut på sol och salta bad, små utflykter, den ordinarie trerättersmiddagen på vår favvorestaurang i Torreveija.

Den avslutades med ett besök på den lokala marknaden som har massor av allt, det är trångt, dofterna av olika maträtter som ligger som en nätt hinna runt alla stånden, högljudda spanjorer som vill sälja just sina saker och så förstås prutningen som hör lite grann till innan flyget tog oss glada, nöjda och lite brunare "Björklidare" tillbaka till Sverige!

Längtar redan till nästa år!

😋❤